Welkom op de site van kwb Zolder

 
 

                                                                                                                     Fijn dat je deze site bezoekt. Hier vind je info over onze afdeling, over komende activiteiten, foto’s en veel meer.

KWB is een vereniging voor en door gezinnen. Mannen, vrouwen en kinderen zijn bij ons welkom.

Onze afdeling bestaat momenteel uit een 150-tal leden waarvan 28 bestuursleden of  “wijkmeesters”.

Iedere eerste maandag van de maand hebben we vergadering voor de bestuursleden. De vergadering begint om 19u30’ met bespreking van de agenda en activiteiten.

En tegen 20u00’ wordt een gepland thema behandeld. Met een deskundig spreker.

Het thema kan gaan over: energie - gezondheid - verkeer ..... enz.

Niets is te gek om te bespreken.

Ideeën zijn altijd welkom.

Leden zijn steeds welkom om 20u00’ in Jogem.

Ieder maand ontvangen de leden - één per gezin - het ledenblad RAAK en daarbij een plaatselijk ledenblad “Het Zolders raakske”. Met info over de plaatslijke werking, over voorbije en komende activiteiten.

Klik hier als je lid wil worden of als je info wenst over kwb Zolder Centrum.

Wil je meer weten over KWB nationaal, surf dan naar: www.kwb.be

=========

 

Website: Albert Aerts,   Molenstraat 59,  3550 Zolder:   0478 46 87 11

Kookles 2:

Onze tweede kookles was Libanees - Italiaans getint.

We begonnen met de voorbereiding van de lasagne want dat zou het langst duren !

Er werden uien gesneden, aubergines in plakken gegrild, wortelen in blokjes gesneden en gehakt aangebakken. Daarbij de tomaten en dat werd de eerste saus.

Later volgde nog de bechamelsaus : verrassend, want die werd van bouillon gemaakt ipv melk waardoor het gerecht lichter werd ! Goede tip van Annemarie en Enzo !

Terwijl de saus stond te pruttelen, werd het versgemaakt deeg tot lasagnevellen gedraaid. Een nieuwe belevenis voor velen van ons.

Ondertussen werden er ijverig kruiden en groentjes fijn gesneden : trostomaatjes, peterselie, lenteuitjes, chilipeper, munt,…allemaal ingrediënten om onder de geweldige bulgur (variant van couscous)te mengen.

Nadat de lasagnevellen gedraaid waren, werden ze gekookt in een grote hoeveelheid water met zout en zonnebloem-(of mais)olie. Na het uitlekken tussen katoenen handdoeken begon de opbouw van de lasagne :

Vellen lasagne wisselden af met de tomatensaus, ham, mozzarella in blokjes, bouillonsaus, gegrilde aubergines, geraspte pecorino,…allemaal laagjes tot de grote ovenschotel vol was.

Toen was er nóg over en hebben twee aspirant-koks, Johan en Jos, een tweede schotel gemaakt, onder goed toezicht van ons allen ! En hup, een klein uurtje de oven in.

Ondertussen was de bulgur nog op smaak gebracht met peper, zout, citroensap, olijfolie en ons voorgerecht was klaar ! Mooi geserveerd in een glazen kommetjes, heeft het ons goed gesmaakt !

Trouwens, tijdens de voorbereidingen in de keuken, werden we ook nog getrakteerd op een aperitiefhapje : groene asperges in een jasje van prosciutto en dat in de oven : lekker krokant hapje !

Intussen werd de keuken al wat opgeruimd zodat we plaats hadden om de lasagne te verdelen : man, wat waren de porties groot maar man, wat heeft het ons gesmaakt !!

Zelfs de tweede bak van Jos en Johan werd aangesproken, zó smaakte het ons. En inderdaad, het was een lichtere versie van lasagne maar tegelijk ook zo puur en vers van smaak.

Het was weer een gezellige avond, waarbij een glaasje rode wijn natuurlijk niet ontbrak !

Iedereen hielp achteraf nog mee met de afwas en opruim zodat we rond 22u met een voldaan gevoel in de buik en een glimlach op het gelaat weer huiswaarts keerden !

Gerda Zeelmaekers